3 mei 2016

Auteur

Auteur "Firm of the Future 3.8" (2016) en "Het beest in uw organisatie" (2013)

Auteur “Firm of the Future 3.8” (2016) en “Het beest in uw organisatie” (2013)

Els Martijn (1967) heeft haar interesse en kennis van de natuur van huis uit meegekregen. Als gids bij Burgers’ Zoo kon zij haar kennis van de natuur in het algemeen en biomimicry in het bijzonder verder verdiepen en combineren met de meer dan 20 jaar ervaring als leidinggevende en project- en programmamanager bij veranderingstrajecten. Van oorsprong financieel geschoold, werd zij steeds meer generalist en is nu een strategische verandermanager. Zij heeft haar master change management aan de VU te Amsterdam gehaald in 2006.

Als leidinggevende is zij altijd verbaasd geweest over hoe slecht projecten worden geïmplementeerd en strategische wijzigingen worden doorgevoerd. Dat komt vooral tot uiting in een project dat te duur, te laat en/of niet conform specificatie werd opgeleverd. De rol die de adviseurs hierbij spelen is haar een doorn in het oog: Zij hebben vaak veel te weinig kennis om de weerstand te verminderen en de verandering in goede banen te leiden.

Want verandermanagement is een vak. Als verandermanager moet je voelsprieten in de hele organisatie hebben, met iedereen kunnen praten en vooral de emoties van medewerkers de ruimte geven om de onvermijdelijke weerstand te kunnen laten verminderen. Met een template neerleggen, feiten opsommen, cijfers presenteren of een heisessie organiseren kom je er niet.

Haar eerste boek “Het beest in uw organisatie” (2013) is een groot succes geworden. Vooral de reflectie op het groepsgedrag bij beesten helpt mensen om met een lach diversiteit en veranderingen te kunnen accepteren. Met haar kennis van de natuur en brede ervaring in veranderingstrajecten zorgt zij dat organisaties en medewerkers meer grip op het veranderproces krijgen.